Ugron Zsolna az Úrilányok Erdélyben című könyvével vált
ismertté – az önéletrajzi ihletésű, szellemes, anekdotákkal és receptekkel fűszerezett
regény az elmúlt évek egyik bestsellere volt.
Később az írónő főzőműsorban is
népszerűsítette az erdélyi konyha alapjain nyugvó, de a 21. század igényeihez
igazított receptjeit, most pedig első ízben tárja az olvasók elé írott formában
is kedvenc ételeit.
A Hét évszak – receptek és történetek c. kötetben a szerző
hét nagy fejezetben 7-7 receptet ajánl mindazoknak, akik szeretnék egy igazi,
hagyományos ételsorral elkápráztatni vendégeiket. A receptek döntő többsége
természetesen önmagában is működik, sőt: fejezeten belül és azon kívül is
könnyen variálható egymással. A 7 ételsorhoz tartozó 49 receptet szemet
gyönyörködtető fotók, valamint az írónőtől megszokott stílusú novellák
egészítik ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése